Sunday, January 20, 2013

Essay by Olenka - UKRAINIAN


Мови – Дороговкази до Культури
Як каже народне прислів’я Слово – не горобець, вилетить – не впіймаєш. Наша мова дуже щира, світла, казкова, ніжна, багата,   барвиста, буденна і святкова водночас. Також вона - свята і найрідніша для українців. На світі є багато різних способів, як мови з’єднують світ, в якому ми живемо. Наприклад, ніде в світі людина не говорить на одній мові. На теперішній час вивчати інші мови хочуть всі, навіть молоді покоління. Як це не дивно, але підлітки вивчають інші мови та багато з них знаходять роботи, які зв’язані з мовами. Наприклад, стають перекладачами або навіть просто допомагають своїм близьким, які не знають, як справлятися з фантиками, навіть на простій цукерці, де пише більше на англійській, ніж на українській. Також зараз багато людей подорожують,  і, навіть, переїжджають жити у нові країни. Саме для цього їм треба знати та вивчати щось нове про ці країни, про культуру,  людей і в тому числі мову, яка з’єднує те суспільство.
Є багато різних мов в світі, які різні, але є і багато мов, які подібні між собою. Через  подібність між мовами, вони можуть з’єднувати світ. Зараз в світі, на мою думку, одна тільки мова, яка об’єднує весь світ, на якій майже розмовляє весь світ - англійська. Навіть, якщо людина знає декілька слів на англійській, то це вже     контакт, який допомагає людям розмовляти та розуміти один одного.
Також мови можуть розділяти країни, коли вони не можуть порозумітися між собою. Але я думаю, що мови більше  об’єднують нас, ніж розділяють. Я дуже рада що ми всі схожі і водночас ми всі різні та особливі по-своєму.
Олена Українець